Hepimiz iyi ve kötü bir çok alışkanlığa sahibiz. Peki hiç merak ettiniz mi alışkanlıklarımız nasıl oluşuyor? Bir alışkanlık edindiğimizde vücudumuzda ne tür değişiklikler oluyor? Charles Duhigg alışkanlıkların nasıl oluştuğu ve nasıl değiştirilebileceği konusunda yapılan çalışmaları derleyip, oldukça ilgi çekici bir kitap hazırlamış.
Kitap alışkanlıkları üç başlıkta inceliyor; bireylerin alışkanlıkları, organizasyonların alışkanlıkları ve toplumların alışkanlıkları olarak. Birinci kısımda insanların alışkanlıkları nasıl geliştirdikleri ve alışkanlıklarını nasıl değiştirebileceklerine dair araştırmalara yer veriliyor. İkinci bölümde ise başarılı bir kurum kültürü oluşturmanın yolları açıklanıyor. Son bölüm ise bireysel alışkanlıklarla toplumsal hareketlerin ilişkisini inceliyor.
Kitabın özellikle birinci bölümünü oldukça etkileyici buldum. Alışkanlıkların nasıl çalıştığını anlamak, düzenli spor yapmak, kilo vermek veya kitap okumak gibi alışkanlıkları nasıl edinebileceğimizi de anlamamızı sağlıyor. Benzer şekilde sigara, alkol, tembellik gibi kötü alışkanlıkları nasıl bırakacağımızı da. Alışkanlıkların Gücü kitabı gösteriyor ki alışkanlıklar kader değildir, doğru yöntemler ile kötü alışkanlıklarınızdan kurtulabilir, iyi alışkanlıklar edinebilirsiniz.
Kimler okumalı?
* Kişisel gelişim ve değişimine önem verenler.
* Kötü alışkanlıklarını bırakmak, iyi alışkanlıklar edinmek isteyenler.
* Alışkanlıkların nasıl oluştuğunu merak edenler.
Kimler okumamalı?
* Huylu olup huyundan vazgeçmeyenler.
* Hiç bir kötü alışkanlığı olmayanlar.
* “Beni seven böyle sevsin.” diyenler.
Kitap Adı: Alışkanlıkların Gücü
Yazar: Charles Duhigg
Yayın Evi: Boyner Yayınları
Sayfa Sayısı: 432
Bir Cevap Yazın